Mors dag - Create
Læs her om begrebet mors dag og hvad det betyder. Du vil også kunne finde inspiration til ting du kan give din mor, som alternativ til mors dag blomster.
15643
post-template-default,single,single-post,postid-15643,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Mors dag

mors dag blomster

Mors dag

Mors dag blev opfundet i USA i 1872, og mors dag blomsterhar senere fundet vej til Danmark. Det var den amerikanske forfatter og kvindevalgrets forkæmper Julia Warde Howe, der indførte mors dag. Hun havde i begyndelsen et ønske om, at dagen skulle være en dag, der omhandlede fred, men det udviklede sig senere hen til en dag, hvor man hyldede alle  mødres store indsats og hårde arbejde. Mors dag kom til Danmark i 1910, og mange har siden da taget traditionen til sig. I Danmarks afholdes mors dag den anden søndag i maj. Det er forskelligt fra land til land, hvornår man fejrer mors dag, men de fleste lande verden over, har dedikeret en dag til at hylde mødre. Alt efter hvilket land man befinder sig i, er der ofte koblet forskellige traditioner og ritualer til dagen.

Udover at ære og sætte pris på mødres arbejde, så følger der i dag ofte også en mors dags gave med. En typisk gave, som mange ofte vælger, er en buket mors dag blomster med et tilhørende kort. Mange mennesker verden over køber blomster til mors dag som en mors dags gave. Det kan godt være svært, at få sagt hvor meget man sætter pris på sin mor i hverdagen, derfor er en dag som denne god. Selvom mors dag blomster umiddelbart kan virke som en lille og ubetydelig gestus, så viser det alligevel, at man holder af og tænker på sin mor. Det er en god mulighed for, at lade sin mor være i centrum og blive forkælet for en dag, da det i mange familier ofte er moren, der står for eksempelvis indkøb af gaver og lignende. Med en dag som denne får man muligheden for at bytte om på rollerne, og lade hende slippe for at skulle planlægge osv.

Mange blomsterhandleremors dag blomster laver specielle buketter til mors dag. Efterspørgslen efter mors dag blomster er stort hvert år, hvilket har fået blomsterhandlere landet over til at kreere unikke og farverige blomster buketter, der er særligt egnet til de hårdtarbejdende mødre. Udover at være en betænksom gave, der både pynter og sender et fint budskab, så er en buket blomster også en forholdsvis billig gave. For et par hundrede kroner kan man ofte få en stor flot buket med tilhørende chokolade eller lignende. De fordelagtige priser gør det muligt at gøre ens mor glad, uden man skal spenderer en helt masse penge. Hvis man ikke ønsker at give mors dag blomster, så findes der også mange andre ting, som man kan give som en mors dag gave. Dette kunne eksempelvis være:

  • Gavekurv
  • Chokolade
  • Vase
  • Vin

Det vigtigste er egentlig, at få gjort opmærksom på, at man sætter pris på sin mor. Dette kan man også bare gøre gennem et kort eller en sød besked, men det vil med garanti få et smil frem på læben hos ens mor, hvis man giver udtryk for, at man tænker på hende på denne dag.