Pynt både hjemmet og maden | Vælg det perfekte salt og peber sæt
15804
post-template-default,single,single-post,postid-15804,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Pynt mad og hjem med et salt og peber sæt

Salt og peber sæt

Pynt mad og hjem med et salt og peber sæt

Er du på jagt efter et salt og peberkværn sæt, som passer til din stil og vil se perfekt ud på bordet til familiemiddagen eller de mange andre arrangementer? Lær mere om oprindelsen af sættet og hvilke alternativer, som er på markedet.

Salt og peber oprindelse

Oprindelsen af salt og peberI næsten alle hjem står der et sæt salt og peber på bordet, men hvorfor er det i virkeligheden, at man tilsætter det til sin måltider? Salt er et stof, som påvirker smagsopfattelsen. Dette sker på de primære smags kanaler på forskellige dele af tungen. Samtidig så behøver alle dyr og mennesker salt i kroppen, dog i påpasselige mængder.

Peber blev populært i det gamle Rom.
Det blev særligt populær pga. af smagen, som kunne tilsættes til de fleste retter.

Derfor tilsætter man salt og peber. De to krydderier er med til at give alverdens forskellige retter en ekstra aroma. De er blevet særligt populære, fordi at de er i harmoni med mad fra alle verdens hjørner.

Salt og peberkværn

Der findes i utal af forskellige salt og peber sæt, som vil passe ind til ethvert hjem. Valget af sættet afhænger bl.a. af ens indretningsstil. Ønsker man et skandinavisk hjem med pæne og rene linjer i naturlige og lyse farver, så findes er klassiske salt og peber kværn. Det vil give en ekstra detalje til spisebordet, køkkenet eller hvor man ønsker at stille sættet.

Der findes altså mange alternativer på markedet:

  • Elektriske kværne
  • Klassiske kværne
  • Holder til sættet

 

Elektriske kværne

Elektriske kværne er en sjov og innovativ løsning til det klassiske sæt. Man behøver ikke længere selv at bruge tid eller kræfter på at kværne krydderiet. Derudover mener nogle, at de kan smage forskel på det nykværnet krydderi i stedet for fint salt og peber.

Der findes mange forskellige løsninger på den elektriske kværn. Nogle kan man justere på, hvor fint eller groft, man ønsker finhedsgraden af krydderiet. Andre skal man vende på hovedet, trykke på en knap eller det helt tredje.  

Der er forskel på fremstillingsmetoden af salt og peber kværnene. Peberet kværner peberkornene, men saltflagerne presses sammen. De elektriske kværne tilbydes i en lang række forskellige designs og farver.

Klassiske kværne

Klassiske kværnKlassiske salt og peberkværn sæt har været en del af hjemmet i mange år. Det er derfor også med til at give et personligt præg til hjemmet. Klassiske kværne betegner den håndholdte kværn, hvor man selv med egen håndkraft kværner krydderierne. De tilbydes i mange forskellige materialer. Stål, træ og metal er populære materialer, som bruges i mange designs.
Der tilbydes mange størrelser og forskellige finurlige figurer på markedet. Det er, som alt andet i hjemmet, med til at give et personligt præg.

Holder til sættet

En ekstra detalje til sættet er en holder. En holder vil give en ekstra finish til looket af sættet. En mere praktisk detalje er, at det er lettere at undgå rester af salt og peber på bordet. Holderne er alt i alt et super godt produkt, som pynter i hjemmet samtidig med et praktisk alternativ.