CNC fræsning er det mest præcise på markedet og bevarer høj sikkerhed!
15811
post-template-default,single,single-post,postid-15811,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

CNC fræsning er det mest præcise på markedet!

CNC fræsning

CNC fræsning er det mest præcise på markedet!

Når man læser en masse på nettet, så dukker der ofte en masse forkortelser op, hvilket kan gøre en meget forvirret. Det er bl.a. ting som CNC fræsning, for hvad står det for, og hvad er det? CNC er en forkortelse af tre ord, som står for Computer Numerical Control. Dette kan også virke meget uoverskueligt, selvom det blot betyder at man fræser noget ved hjælp af en computer. En fræsning er hvor man har et stykke materiale, som bliver formet ved, at man fjerner noget af dette. Fræsning og drejning gøres oftest i metal, hvor man ikke bare lige kan gøre det i hånden.

Hvad er CNC Fræsning?

CNC fræsningFor at du kan kende forskel på på fræsning og drejning, som er de to arbejdsmetoder inden for CNC, så skal du jo vide lidt om dem. Derfor får du her noget nyttig viden, som er kogt helt ned, så du også kan forstå det. Som nævnt står CNC fræsning for fræsning med computer helt kort sagt. Det betyder, at man med stor nøjagtighed kan få det man ønsker. En computer er nemlig meget mere præcis end du er, og derfor vil du også finde ud af, at du får de præcis samme ting, hvis du laver mere end et styk. CNC fræsning bruger man, når man skal have lavet et emne, som har en krum eller plan overflade. Når der arbejds med CNC fræsning, så gøres det som nævnt med en computer. Det betyder, at man skal lave en model i et program, hvor efter man ligger et emne ned i fræseren, som derefter selv udfører det. Har man lavet modellen rigtig på computeren, så kan man også være sikker på, at du ender ud med det rigtige emne i virkeligheden. Computeren udfører nemlig alt fra opskæring til den endelige formgivning. Tilsammen giver dette en meget lav risiko, for at der skulle opstå fejl. Med CNC fræsning kan man altså levere løsninger, som er ens og rigtig hver eneste gang.

Hvad er CNC Drejning?

Udover at der findes CNC fræsning, så findes der også CNC drejning. Med CNC drejning kan man også skabe det bedste resultat, fordi man arbejder på en computer. Selvom det er CNC drejning, så kan man også indtaste tallene manuelt, fordi computeren skal have nogle koordinater at arbejde efter. Når man laver en CNC drejning så fungerer det ikke helt som med en CNC fræsning. Ved drejning så roterer man emnet samtidig med at man fjerner materiale millimeter for millimeter. Ved at bruge denne metode, så kan man bl.a. lave hjul og cylindre, men også gevind. Når man laver CNC drejning, så er man også sikker på et godt arbejde, som er ens fra emne til emne. Det skyldes, at det er computeren der arbejder. Så skulle der opstå fejl, så er det menneskelige ting, som skal rettes op på, for computeren gør hvad den får besked på. Udover den høje præcision, så er sikkerheden også høj, når man får en computer til at gøre tingene, fordi det foregår i et lukket kammer. Dermed undgår man, at metal splinter og tråde rammer mennesker eller materiel.